tisdag

Jordgubbar = SOMMAR !!

 Välkomna !!

Nu är det sommar och värmen är här....
Njuter till fullo!
 
 **********************************
Jordgubbar = SOMMAR !!
 
 
Angel Food Cake by Completely Delicious on Flickr.
 
 

http://www.linneasskafferi.se

Chessecake med jordgubbar

3 ägg
1 dl strösocker
1 knivsudd vaniljpulver
200 g Philadelphiaost
1 burk Kesella Vanilj
3 dl vispgrädde
300 g jordgubbar (färska eller frysta, tinade)

1 L jordgubbar till dekoration

Separera äggvitan från gulan.
Vispa äggvitan till ett vitt skum.
Blanda samman äggulan med sockret och vaniljen, vispa vitt och pösigt, tillsätt Philadelphiaost och Kesella.
Rör till en jämn smet.
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas, vänd ner den i äggsmeten och blanda väl.

 Dela jordgubbarna i bitar och rör i dem.
Vänd sist i äggvitan.
Fyll botten av en springform med smeten.

 Dela sedan jordgubbar och tryck fast längst kanten (snittytan ut) som ett dekorativt band.
Ha sedan i resterande smet i formen.
Frys i minst 4 timmar, tag fram cirka 30 minuter innan de skall ätas så den hinner tina något.

Dekorera med färska, svenska jordgubbar.
 
Strawberry-Yogurt Brulée by Completely Delicious on Flickr.
 
 

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar
 
1 färdigköpt sockerkaksbotten, skivad (eller om du gör en egen)
150 g vit choklad
½ msk smör
2 äggulor

2½ dl vispgrädde

300 g tinade jordgubbar
4 gelatinblad
0,7 dl vatten
1 dl strösocker

2½ dl vispgrädde


Jordgubbar

Citronmeliss

1. Ta fram en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter.

Skär tårtbottnen 1/2 cm mindre än formen
(moussen ska rinna ner runt om).
Lägg tårtbottnen i formen.
2. Chokladmoussen: Smält choklad och smör över vattenbad.

Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.
3. Vispa grädden.

Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen.
Vänd sedan ner resten av grädden.
 Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen.
Frys 30–60 minuter så att moussen stelnar.
4. Jordgubbsmoussen: Mixa jordgubbarna till puré.
5. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter.

Koka upp vatten och socker och ta kastrullen från värmen.
Låt gelatinbladen smälta i sockervattnet.
Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.
6. Vispa grädden.

 Vänd snabbt ner grädden i den kalla jordgubbspurén med luftiga tag.
Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen.
Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar.
Låt tårtan stå i rumstemperatur ca 30 minuter före servering.
7. Garnera med jordgubbar och citronmeliss.
 
***********************
 Ha nu en mycket trevlig sommar och
Varmt Välkomna Åter!

KRAMKRAM
Christina :)


Inga kommentarer: