söndag

VÄLKOMMEN !

Jag hade turen att träffa några svenska småföretagare på Siggesta gård den 7-8 maj.

Det finns många fantastiska designers här i Sverige som inte kan synas som dom stora jättarna...
Därför så har jag nu bestämt mej för att,  jag kommer fokusera mycket på dom! Jag kanske kan bidra till något på mitt lilla sätt!

 Margareta Holgersdotter Friman hade jag turen att träffa! Hon brann värkligen för det hon gör och det finns mycket känslor i dessa produkter och då är det inte bara från henne, utan många andra människor...
Organza möter ull, hårt möter mjukt, runt möter fyrkantigt.


Spanska hjul
Incitamenten till Holgersdotters alster kommer ofta från ärvda saker och loppisfynd. Vare sig det rör sig om farmors gamla kaffekoppar eller återanvända sidenband. Allt som kan få ett nytt liv i ny form är en inspirationskälla. Textilier är det primära materialet och många upptäckter görs på resor runt om i världen. Skapelserna ska sticka ut och bryta mot det traditionella. Därför är starka färger och lekfullhet viktiga inslag i allt arbete.


Holgersdotters objekt är föremålen som direkt fångar blicken i ett rum, i ett skyltfönster eller i en hotellobby. För att föremålen ska få sin starka prägel mixas strukturer och material – organza möter ull, hårt möter mjukt och stramt möter romantiskt.


Prinsessan
Bakom Holgersdotter står Margareta Holgersdotter Friman med medarbetare.
I vår nyöppnade ateljé i Täby Kyrkby kan ni se våra alster och besöka vår färgglada tillvaro. Utöver våra lampor finns även konstverk, glasföremål, plädar och fårskinn att beskåda.

Färggrant var ordetRyamattan Holgersdotter

Randen
Behövs den där lilla pricken över i:et hemma i vardagsrummet? Den där färgklicken som sätter prägel på hela atmosfären. Kanske belysning tillika ett konstverk i restaurangmatsalen eller i hotellobbyn? Eller bara en riktigt fin karamell i skyltfönstret? Då kan några av Holgersdotters alster passa perfekt! Ta gärna en titt på våra produkter.
Holgersdotter utför även inredningsuppdrag för hotell, restauranger, affärer och privatpersoner mm. Kontakta oss gärna för ytterligare information.

FarmorAteljén är öppen för besökare!
 Showroom tillika ateljé är nu färdigställd och öppen för besökare! Besök dom i Täby Kyrkby, utanför Stockholm.

Besöksadress:Engby Gård
Kyrkvägen 21
Täby Kyrkby

Hoppas ni gillar det lika mycket som jag gör!

Tack för att ni kikade in idag....
Ha en fortsatt trevlig kväll :)

KRAMKRAM

Christina :))


2 kommentarer:

Lev Ditt Liv sa...

Härlig stil. Jag gillade fönstret med lampan och en blomma i. Sen mattan med rutmönster den säger mig något...

Lite som på landet känslan...Hälsingland känsla

Njut kvällen//Kramen

Chateau de Ron sa...

Hej
Visst är det mysigt...jag bara älskade det när jag såg det:)) Träffade Margaretha På Siggesta Gård o hon var sååååå inspirerande...hon berättade varmt om sina loppis fynd som blev dessa vackra ting:))
Må så gott!

KRAMKRAM
Christina