söndag

 

 





Välkomna !

Idag på min promenad med vår hund Charlie så insåg jag att det är dax att köpa Gummistövlar!
Här är lite inspiration för både vuxna o barn!



Stövlar som får uppmärksamhet.


Coolt eller töntigt med gummistövlar?
Coolt eller töntigt, praktiskt eller klumpigt? Gummistövlarna är i alla fall högsta mode, både på catwalken och på gator och torg. - Jag blir glad av att se på dem, säger Kerstin Stener, 39, om sina stövlar med blommor och änglar.




Marknaden myllrar av olika stövelmodeller. De mest populära tillverkarna av gummistövlar är fortfarande Tretorn, Viking och Hunter – tidigare var även finska Nokia en känd tillverkare av kvalitetsstövlar. Räkna med att ett par enkla bruksstövlar kostar runt ett par hundralappar. Men klä dig konsekvent – ett par märkeslösa stövlar i kombination med en trendig regnjacka från HH kan dra till sig förvånade blickar.



Avdankad hippiepryl – men fortfarande modern

Den klassiska gummistöveln har alltid upplevts som en hippiepryl. Den blommiga stöveln kan därför ses en kvarleva från 1970-talets hippietid, då tjejer vanligtvis bar stövlar i kombination med kofta eller rutig skjorttunika. Blommönster är de facto fortfarande populära på gummistövlar. Svart, rött och rosa dominerar dock bland enfärgade gummistövlar – rött och rosa bland typiska dammodeller.


 

Olika stövelmodeller

Idag går det att hitta alltifrån fodrade gummistövlar till gummistövlar med klack. De flesta tillverkare gör åtskillnad mellan dam- och herrstövlar. Könsneutrala gummistövlar blir alltmer sällsynta – till genusaktivisternas förtret. Detta gäller även gummistövlar för barn, som också delas in i typiska pojk- och flickmodeller.




Gummistövlar för barn !


Stövlarna är från Bundgaard, finns i många bra barnskobutiker i Sverige och har helt ok pris. Och är ju urfina!

 









 

Gummistövel från Viking.



Det var allt för idag ! Hoppas ni har hittat några snygga gummistövlar....
Jag har hittat dom jag vill ha :)

God natt sov sött och dröm vackra drömmar !

Välkomna tillbaks!!

5 kommentarer:

Marie Söderberg sa...

Snyggt, första gången jag ser så många snygga stövlar på ett och samma ställe. Du skriver bra oxå, bra flyt i texten,,kram

Unknown sa...

Tack kära du:) Det värmer!!

Kram:)

Nimzo sa...

Intressant text. Tycker som man och älskare av färg att det är synd att vi män inte får gå i färgglada gummistövlar. Rosa, lila, turkos och rött är vackra färger som livar upp och gör en glad

Unknown sa...

Hej Nimzo!
Tydligen får ni män inte sticka ut imängden....det är extremt trist tycker jag! Skälv har jag svarta och är nöjd med det, men regnbågens alla färger och mönster är ju tillåtna för kvinnor och barn! Konstigt att man skall göra skilnad....Hoppas du hittar den rätta stöven med den rätta färgen....

KRAMKRAM
Christina :))

Nimzo sa...

Bra kommentar! Har aldrig förstått varför industrin och uppfattningen att skilja på män och kvinnor och vilka färger som resp kön skall ha. Men nu har jag från England köpt ett par röda Hunter. Sen får folk säga vad de vill! Ha det så bra!